ALINGSÅS SIM & LIVRÄDDNINGSSÄLLSKAP SÖKER SIMLÄRARE/LEDARE

Vi kommer att erbjuda Baby- och Minisim, Simskolor för barn och ungdom, Teknik och Träningsgrupper för både barn, ungdom och vuxna samt även erbjuda organiserat Motionssim, allt i syfte att kunna ”Simma hela Livet”.

Vi bedriver vår verksamhet i enlighet med Svenska Simförbundets Simlinje (www.simlinjen.se). ASLS kärnvärden är Glädje, Gemenskap och Simidrott. Vi bygger vår verksamhet från grunden med en bred bas av barn och ungdomar som förhoppningsvis vill fortsätta att träna och tävla under många år i sina liv.

Vår simlärar/ledarstab består i dagsläget av ett 10-tal ledare i olika åldrar som bedriver simundervisning i vattnet eller vid bassängkanten. ASLS målsättning är att erbjuda högsta kvalitet i vår undervisning och därför uppmuntrar vi alla våra ledare att gå SSF utbildningar flera gånger varje år.

Med denna bakgrund söker vi ANSVARSTAGANDE OCH ENGAGERADE LEDARE till alla delar av vår verksamhet. Vi söker dig som:

  • är 16 år eller äldre
  • finner det naturligt att ta ansvar och initiativ där det behövs för gruppens bästa
  • har ett stort engagemang och gillar ideellt arbete
  • har med fördel erfarenhet från simidrotten som aktiv eller som ledare

eller har annan ledarerfarenhet från idrottsrörelsen

  • har arbetat med barn och ungdomar i någon form
  • tycker det är självklart att bemöta alla barn och vuxna på positivt och professionellt sätt
  • vill växa in och bli en viktig kugge i Alingsås Sim & Livräddningssällskaps verksamhet

Vi söker en blandning av ledare i alla åldrar för vi tror att det utvecklar både individen och föreningen som allra bäst. ASLS strävar efter att ha de bästa ledarna och därför skapar vi ett genomtänkt utbildningsprogram för varje ledare vi engagerar, allt enligt SSF simlinje (www.simlinjen.se). Det är givetvis meriterande att redan kunna påvisa ev. genomförda utbildningar i närtid. ASLS erbjuder en mindre timersättning till våra ledare. Simkurserna kommer att genomföras på vardagskvällar och söndagar.

Vänligen sänd era ansökningar (kort brev samt meritförteckning) till kansli@asls.se. Vi kommer att behandla ansökningarna allt eftersom de inkommer.

Simma lugnt!”